IF Älgarna
Nästa match
Okänt
Senaste matchen
IF Älgarna vs Skiljebo SK
0 - 0
Kalender

Inget kommande

Visa hela kalendern »
Bildgalleri

Inför Skellefteå FF-IF Älgarna

Publicerad 2011-04-29 klockan 08:01

I förra säsongens sista match spelade IF Älgarna bort Skellefteå FF från seriesegern genom att knipa en pinne från ett segervisst hemmalag så lita på att Västerbottningarna kommer revanschlystna till helgen match.

I seriepremiären på skärtorsdagen fick grönvitt med sig en poäng hemma mot Sollefteå efter ledning i halvtid men Älgarnas tränare Jonas Höglund är ganska nöjd med matchen.

- Jag är nöjd med prestationen men missnöjd med resultatet. Vi kände att vi hade bra kontroll på matchen när vi drabbades av utvisningen. Sen åker vi på en rätt billig straff efter det.

Utvisningen på Love Lidström har varit hett debatterad i lokala medier. Många på läktaren var förvånad över att domaren visade det röda kortet. En tuff satsning var det, men de flesta var eniga om att Love trots allt träffade bollen. Jonas kan köpa utvisningen men han är tveksam till över hur det gick till.

- Det är en rejäl satsning men från mitt håll ser det ut som att han träffar bollen. Domaren visar det gula men ändrar det till rött efter samtal med assisterande och efter att han sett hur allvarlig skadan är. Sådana tacklingar sker ofta både på träning och på match men naturligtvis lider jag med Sollefteåspelaren och den stora skada som blev. Jag lider även med Love som fått oförtjänt hård kritik.

Förutom avstängningen på Love saknas en sjuk David Eriksson och en arbetande Tobias Stenberg i helgens match. Höglund tror inte det kommer att påverka laget och ser fram emot matchen.

- Fjulle (Krantz) och Robban (Vesterlund) kliver in i startelvan istället. Vi har en bra och bred trupp. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka med fokuserade spelare, tufft spel, härligt tempo och riktigt bra kvalité.

Skellefteå FF startade serien med en uddamålsförlust (mål i 95:e min) borta mot Mariehem, vilket enligt dem själva var en missräkning. Det är ingen hemlighet att Skellefteå går för serieseger. I den matchen spelade man 4-3-3 med ett, på pappret, starkt mittfält innehållande Dan Burlin (något år sedan i Djurgården) och Goran Zdravkov.

I veckan har man även lånat Timothy McNeil från Umeå FC. Timothy som ifjol var utlånad till Umedalen stod för två av Umedalens tre mål när Älgarna gick på pumpen Ängevallen. Nu återstår nu att se om seriefavoriten lyckats koka sitt vatten i veckan och kommer ut med spring i benen.

- Vi åker upp med ambitionen att ta 3 poäng, avslutar Jonas med gott självförtroende i rösten.

Tack och lycka till på söndag!

Kommentarer

Fler nyheter
Nedläggning
2018-03-01

Vi har lämnat denna sida och finns på facebook istället, därför är det inget skrivit…

Kommentarer (0)
Premiär Ängevallen
2017-06-21

Det blev segar med 3-1 när säsongens första match spelades på Ängevallen mot Hägglunds…

Kommentarer (0)
Älgarna - Frånö 5-1
2017-06-06

Kommentarer (0)