IF Älgarna
Nästa match
Sidensjö

2017-05-05
19:00

Bortamatch
Senaste matchen
IF Älgarna vs Höga Kusten
2 - 4
Kalender

Inget kommande

Visa hela kalendern »
Bildgalleri

Premiären gav 1 poäng

Publicerad 2011-04-21 klockan 20:55
Premiären gav 1 poäng

Älgarna mot Sollefteå brukar alltid innebära jämna matcher, så även denna gång. Båda lagen inledde rätt försiktigt med långa bollar mot forwards och några riktigt rejäla chanser skapades inte. Närmast var Love Lidström skott utanför från straffområdeslinjen. När premiärnerver och inledande ställningskrig lagt sig stod det klart att det var hemmalaget som kändes både tyngre och något bättre spelmässigt.

1-0 kom därför inte orättvist när Jocke Jönsson tryckte in en retur på ett stolpskott av Kim Jonsson. Ett stolpskott som föranleddes av ett fint anfall av grönvitt. Här kändes det som att Älgarna hade bra kontroll på matchen.

Strax innan paus tacklades Sollefteås Andreas Lindström av Älgarnas Love Lidström. Tackling renderade oturligt nog ett benbrott för Lindström och ett rött kort för Lidström.

Utvisningen på Love gjorde hemmalaget lite väl försiktiga, Sollefteå kunde skapa lite mer tryck och sedermera göra 1-1 på straff. En straff som kändes lite billig.

-Han söker straffen och får den, säger Gisselman som var den som rådde för straffen.

Trots en man mindre och tidig kvittering var det Älgarna som ville mest framåt. Några riktigt skarpa lägen skapades dock inte och matchen slutade med delad poäng.

Utvisningen kom tyvärr att prägla matchen negativt för Älgarnas del som med en rättvis ledning i första halvlek var det spelförande laget.

Bäst i hemmalaget denna gång var Kim Jonsson som bjöd på både små finesser och hårt arbete. Serkan Cigel på innermitt var hela tiden spelbar och var en stor tillgång både offensivt och defensivt. Stefan Lagergren var stor och stark i straffområdet och lugn och trygg med bollen vid fötterna.

Oavgjort i premiären är trots allt godkänt för IF Älgarna som i nästa match möter favorittippade Skellefteå på bortaplan.

Kommentarer

Fler nyheter
Seriepremiär 2017
2017-04-27

Då är det dags för seriestart i Div 4 och vi möter Höga Kusten i första matchen.…

Kommentarer (0)
Årsmöte
2017-03-09

Årsmöte Söndag 2/4 2017 kl 11.00 Ängevallen Medlemmar välkommna

Kommentarer (0)
Östen Persson har gått ur tiden
2017-02-09

Östen Persson, en av Älgarnas allra främsta spelare, har gått ur tiden, han blev…

Kommentarer (0)