IF Älgarna
Nästa match
Okänt
Senaste matchen
IF Älgarna vs Skiljebo SK
0 - 0
Kalender

Inget kommande

Visa hela kalendern »
Bildgalleri

Höglund vill förbättra offensiven

Publicerad 2011-04-07 klockan 17:05
Höglund vill förbättra offensiven

Seriestarten i division 2 Norrland börjar närma sig. IF Älgarnas nye tränare Jonas Höglund har nu genomfört en hel del träningar och fem träningsmatcher har spelats. Han har bildat sig en uppfattning om samtliga spelare och om truppen som helhet. Målsättningen är klar.

– Vi ska bli bättre en ifjol, säger Höglund

Grönvitt slutade 6:a förra säsongen och det var till stor del ett riktigt bra försvarsspel som låg bakom den placeringen. Tränare Höglund vill i år främst utveckla det offensiva spelet.

– Om man tittar på fjolårets tabell ser man att Älgarna släppte in lika få mål som seriesegrande Luleå men gjorde 19 mål mindre framåt. Vi har hittills i år försökt förbättra detta genom att försöka få samtliga spelare att vara mer delaktiga i offensiven, ytterback som forward. Jag har inga problem att släppa in två mål om vi gör tre eller fyra.

De träningsmatcher som spelats hittills i år har inneburit en del mål framåt, vilket tyder på att träningen givit resultat. Tyvärr har målen trillat in lite för lätt bakåt.

– Givetvis har vi släppt in alldeles för många mål även om jag inte lägger så stor vikt vid resultat i träningsmatcher. Det viktiga är hur det ser ut under matchen men det är klart att vi måste hitta bättre positioner i försvarsspelet. Anfallsspelet har blivit bättre och bättre där vi i andra halvlek mot Sollefteå och nu senast mot Sund visade engagemang och löpvilja.

Truppen har sakta men säkert tagit form och några sena värvningar har gjort laget mer intressant. Höglund är nöjd med den trupp som han nu har att arbeta med.

– Vi har en jättebra konkurrenssituation och vi kommer i alla matcher ha väldigt duktiga spelare att göra förändringar med.

Två träningsmatcher återstår för Älgarna innan seriestart. På lördag väntar IFK Sundsvall på Västhagen och onsdagen den 13:e ser vi genrepet och årets första härnösandsderby på Högslätten.

Kommentarer

Fler nyheter
Nedläggning
2018-03-01

Vi har lämnat denna sida och finns på facebook istället, därför är det inget skrivit…

Kommentarer (0)
Premiär Ängevallen
2017-06-21

Det blev segar med 3-1 när säsongens första match spelades på Ängevallen mot Hägglunds…

Kommentarer (0)
Älgarna - Frånö 5-1
2017-06-06

Kommentarer (0)